Cvijanović i Vigemark: Nadamo se da će BiH u najskorijem periodu dobiti status kandidata

Srna
Cvijanović i Vigemark: Nadamo se da će BiH u najskorijem periodu dobiti status kandidata

Banjaluka - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima koje institucije Republike Srpske provode u procesu evropskih integracija, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama.

Cvijanovićeva i Vigemark su razmijenili mišljenje o finalizaciji dodatnih odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, te je izražen optimizam da će iz BiH uskoro biti upućeni usaglašeni objedinjeni odgovori i da će BiH u najskorijem periodu dobiti status kandidatata za članstvo u Evropskoj Uniji.

Cvijanovićeva je ovom prilikom ponovila da su institucije Republike Srpske nezaobilazan faktor u procesu evropskih integracija, te da se zajedničke aktivnosti u BiH na ovom planu mogu realizovati u skladu sa pravilima i principima sistema koordinacije.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednice RS, njih dvoje su takođe razgovarali o procesu konstituisanja vlasti nakon okotobarskih izbora, te je Cvijanovićeva istakla da je formiranjem vlasti Republika Srpska pokazala da prednjači u odnosu na ostale u BiH gdje ti procesi još traju.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da će fokus svih nadležnih institucija Republike i u narednom periodu biti institucionalna, fiskalna i budžetska stabilnost, kao preduslov za uspješan nastavak provođenja reformskih mjera.

Vigemark je ovom prilikom uputio zvaničnu čestitku Cvijanovićevoj povodom izbor za predsjednika Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana