Цвијановић: Захвалност Србији на реализацији инфраструктурних пројеката

Глас Српске
Цвијановић: Захвалност Србији на реализацији инфраструктурних пројеката

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је у име Владе захвалност премијеру Србије Ани Брнабић за подршку коју Српска добија од Владе и предсједника Србије за реализацију важних инфраструктурних пројеката у општинама Српске.

"То је ствар са којом ћемо наставити и у будућности. Нама је увијек важно да имамо присуство Србије преко наших функционера и до сада је то било тако када су у питању овако важне ствари - дан када мобилишемо сву нашу јавност, када хоћемо да покажемо силидарност, да кажемо да смо сви заједно уз оне којима је потребна помоћ. Мислим да је најљепши догађај када имамо прилику да заједно урадимо и да позовемо све да буду солидарни", рекла је Цвијановићева вечерас у Бањалуци новинарима, након састанка са премијером Србије.


Премијер Српске каже да јој је велико задовољство да има прилику да овдје угости Брнабићеву.

"Мислим да је ово круна неких наших разговора на који начин да заједно као Владе учествујемо и у оваквим активностима које су хуманитарног карактера, а не само у оним активностима које доживљавамо као редовне дневне послове", истакла је Цвијановићева.

Она је додала да се на том плану одлично стоји и да су започели много пројеката.

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић поручила је да ће Република Српска увијек у Србији имати пријатеља, партнера, члана породице.

Брнабићева је изразила задовољство што је вечерас уз два министра из Владе Србије са пријатељима у Бањалуци, зато што је важно да се покаже то пријатељство, партнерство и солидарност.

"Добро је да овако завршимо 2017. годину у којој су имали заједничку сједницу Влада Србије и Влада Српске. Настављамо заједничке пројекте", истакла је Брнабићева.

Она је подсјетила да је Влада Србије усвојила закључак којим донира 250.000 евра у Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, закључивши да је то још једна потврда пријатељства и солидарности Србије и Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана