Цвијановић: Захвалност Путину за одбрану дејтонских позиција

Срна
Цвијановић: Захвалност Путину за одбрану дејтонских позиција

Београд - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је захвална руском предсједнику Владимиру Путину за одбрану дејтонских позиција не само Српске, него и цијеле БиХ.

Цвијановићева, која се заједно са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком данас у Београду састала са Путином, рекла је да је руски предсједник показао да добро разумије околности у којима Српска и српски народ функционишу.

Она је нагласила да је “јако важно имати великог свјетског играча који разумије колико је важно очувати Дејтон и дејтонску позицију Републике Српске, али не радити ни против кога у БиХ”, те додала да јој је жао што то многи у БиХ не разумију.

Цвијановићева је истакла да је Република Српска увијек захвална за то што Русија досљедно брани ставове Републике Српске у Савјету безбједности УН.

“То је много година био једини глас и једини начин на који смо могли да се супротставимо разним фабрикацијама и конструкцијама које су прављење на рачун Републике Српске и наравно да ће народ Републике Српске увијек бити захвалан за тако нешто”, рекла је Цвијановићева новинарима након састанка.

Она је поручила да је почаствована што је са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком имала прилику да учествује у Београду на заједничком ручку са руским предсједником Владимиром Путином.

Цвијановићева је изразила захвалност и предсједнику Србије Александру Вучићу што је то уприличио, као и састанак са Путином у Палати Србија, а на којем су она и Додик разговарали са руским предсједником о бројним темама и упознали га о политичкој ситуацији, како је то био случај и у претходним сусретима.

Она је нагласила да су са Путином разговарали о наставку сарадње на економском плану, о могућности за појачано улагање Русије када је ријеч о Српској, те о унапређењу односа Српске и Русије у свим областима – култури, економији, привреди.

Према њеним ријечима, Српска је заинтересована и за унапређење односа у области инфраструктуре, а посебно у области образовања и здравства, гдје су већ започеле одређене активности.

“Мислим да је важно да се приближавамо и боље разумијемо. Увијек постоји захвалност када је у питању Република Српска за добро разумијевање околности у којима ми функционишемо и за пословично добру одбрану дејтонских позиција не само Републике Српске него цијеле БиХ”, закључила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана