Цвијановић: Влада постигла максимум у задатим околностима

Срна
Цвијановић: Влада постигла максимум у задатим околностима

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Влада у пет година њеног мандата постигла максимум, у задатим околностима политичког нереда који влада у БиХ.

"Увијек може боље, али постигли смо максимум с обзиром на опструкције које долазе са нивоа БиХ, у којима учествују СДС, ПДП и НДП, настојећи да апсолутно занемаре улогу и утицај институција Републике Српске и интерес грађана и који су блокирали развојне и финансијске програме подршке нашим буџетима у континуитету три године", појаснила је Цвијановићева.

Она је нагласила да је Влада прошле године показала рекордне показатеље, рекордан број запослених, покривеност увоза извозом, истичући да није посустала упркос томе што је под блокадом имала 750 милиона КМ, "захваљајући" онима који је критикују, опозицији, која је на власти у Сарајеву.

"И поред блокада, стабилизовали смо буџет, све иде редовно, а у неким питањима смо били и ажурнији у односу на многе у региону са којима су нас поредили. Институције су стабилне све ове године, као и за вријеме трајања ове владе", навела је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, треба још радити и унапређивати, што је опредјељење Владе, скупштинске већине, предсједника Републике и свих озбиљних људи.

Цвијановићева је новинарима у Бањалуци, поводом пет година на челу Владе Српске и критика опозиције и појединих економских аналитичара на њен рад, рекла да на опозицију не обраћа пуно пажњу, јер који год показатељ упореди са периодом њихове власти сви говоре у прилог садашње Владе и влада које су на челу Српске посљедњих 12 година.

Премијер Српске је рекла да је расположена да са опозицијом прича о висини пензија, студентском стандарду, пољопривреди, субвенцијама и подстицајима, важним инфраструктурним пројектима, броју радних мјеста, спољнотрговинским показатељима, покривености увоза извозом и како је то било када су они били на власти, а како је сада, јер сви бројеви иду у корист актуелне власти.

Према њеним ријечима, природно је да опозиција критикује и изражава своје незадовољство, а када је ријеч о аналитичарима и даље се позива на статистику која показује како ствари стоје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана