Цвијановић, Вигемарк: Придржавати се правила усаглашеног механизма координације

Срна
Цвијановић, Вигемарк: Придржавати се правила усаглашеног механизма координације

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић указала је шефу Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунару Вигемарку на константно настојање институција у Сарајеву да се не придржавају правила усаглашеног система координације што је, између осталог, видљиво и када је ријеч о процесу програмирања средстава ИПА.

Цвијановићева и Вигемарк су се сагласили да све евидентиране проблеме треба отклонити у што краћем року, закључивши да само уз пуно уважавање уставних надлежности свих нивоа власти и придржавање усаглашеног механизма координације обавезе из процеса европских интеграција могу бити правовремено и ефикасно реализоване.


Они су на данашњем састанку у Бањалуци позитивно оцијенили процес финализације одговора на Упитник Европске комисије, очекујући да ће овај процес бити завршен у најкраћем могућем року, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Цвијановићева и Вигемарк разговарали су о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те активностима које институције Српске спроводе у процесу европских интеграција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана