Цвијановић: Важно да се истакне положај и улога Српске

Срна
Цвијановић: Важно да се истакне положај и улога Српске

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је важно да се у непосредним контактима са представницима америчког Конгреса истакне положај и улога Републике Српске као потврда њеног политичког и уставног позиционирања у оквиру БиХ.

Цвијановићева је у оквиру посјете Вашингтону разговарала у одвојеним сусретима са конгресменима у Представничком дому САД Албиом Сиресом и Вилом Хердом.


Током састанака размијењена су мишљења о актуелној ситуацији у Републици Српској, БиХ и на западном Балкану, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Саговорници су размијенили мишљење и о могућности за унапређење сарадње земаља западног Балкана.

Цвијановићева је истакла да ће Влада Српске наставити да јача институционалне оквире, уз опредјељење за конструктивну политику регионалне сарадње.

Говорећи о процесу приступања ЕУ, Цвијановићева је поновила стратешку опредијељеност Српске европским интеграцијама, додајући да процес придруживања ЕУ захтијева посвећеност и координацију свих нивоа власти у БиХ, уз пуно уважавање уставних надлежности.

Највећа пажња током разговора је посвећена безбједносним изазовима на западном Балкану, а разговарано је и о другим актуелним политичким темама.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана