Cvijanović: Usvojene odluke bitne za modernizaciju sistema

Srna
Cvijanović: Usvojene odluke bitne za modernizaciju sistema

Mostar - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Mostaru nakon sjednice Skupštine akcionara "Elektroprenosa BiH" da je sjednica bila efikasna, da su donesene izmjene Statuta i Poslovnika, te usvojen finansijski izvještaj za 2013. godinu, kao i odluke koje se tiču investicija.

"Dogovorili smo se kako treba da izgleda buduće poslovanje, dogovorili se da usvojimo investicione odluke koje se odnose na modernicazaciju cjelokupnog sistema, što će biti realizovano u naredne tri godine. Jedna se investicija odnosi na uspostavljanje jedinstvenog informacionog sistema, a druga na adaptaciju i proširenje zgrade sjedišta žEletroprenosa", kaže Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je vrijednost ovih investicija 7,5, odnosno pet miliona KM.

Cvijanovićeva je novinarima u Mostaru rekla da su ovo prve investicije, te da se ostale odnose na jačanje infrastrukture i mreže prenosa, a one su ranije usvojene.

Ona je istakla da je akumulirana neraspoređena dobit za 2013. godinu 6,4 miliona KM, te da se 300.000 KM izdvaja za zakonom predviđenu rezervu.

Premijer Srpske je naglasila da se u "Elektroprenosu BiH" mogu očekivati nova radna mjesta i podsjetila da je nedavno zaposleno 90 ljudi, te da je sada otvoreno više od 100 radnih mjesta.

"Ići će se u zanavljanje sistema, tako da će ubuduće biti mnogo radnih mjesta, jer je veliki broj radnika stekao uslove za penziju", dodala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je pozdravila činjenicu da je kompanija ostvarila pozitivan poslovni rezultat.

"Ovo je kompanija koja može dobro da posluje i donosi dobit svojim akcionarima, te da bude mjesto sigurnog zapošljavanja i servisiranja obaveza prema državi", dodala je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana