Цвијановић: У скупштину иде проширена информација у вези тероризма

Срна
Цвијановић: У скупштину иде проширена информација у вези тероризма

Бањалука - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће Влада Српске упутити Народној скупштини на разматрање проширену информацију у вези са терористичким нападом у Зворнику и акцијом "Рубен", коју је МУП Српске провео након тог догађаја.

Она је рекла новинарима у Бањалуци да ће, након што та информација буде усвојена на сједници Владе, крајем наредне седмице, бити упућена у парламент Српске на разматрање.

Цвијановићева је подсјетила да су у више наврата разматране информације у вези са тероризмом и активностима које је потребно провести у борби против те негативне појаве, док је сада ријеч о информацији која се односи на једну конкретну ситуацију у вези са терористичким актом у Зворнику, али и самој акцији "Рубен".

"Желимо да у Народној скупштини видимо озбиљну и одговорну расправу о веома значајном питању јер живимо са великим безбједносним ризицима, и то не само ми на овом простору, него цијели свијет, али и с обзиром на неке друге рањивости овог простора, на недавну прошлост, ратна страдања и све што је у, међувремену, овде произведено", навела је Цвијановићева.

Она је нагласила да се уз то, жели и одговорно бавити питањима да ли има и ко су они који пружају финансијску, логистичку, идеолошку, политичку и сваку другу подршку једној таквој пријетњи какав је тероризам.

"Само желимо да видимо како ћемо се понашати сви заједно, а то значи сви нивои власти у складу са својим уставним надлежностима и на који начин поспјешити те активности", каже Цвијановићева.

Полицајац Драган Ђурић убијен је 27. априла увече у терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику који је извршио Нердин Ибрић (24) из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана