Цвијановић: У јулу још један пакет мјера од значаја за грађане Српске

Срна
Цвијановић: У јулу још један пакет мјера од значаја за грађане Српске

Вукосавље - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће Влада и предсједник Републике у јулу “изаћи” са још једним пакетом мјера који ће бити од великог значаја за грађане Српске.

“То ће бити једно изненађење које ће сигурно наићи на подршку”, рекла је Цвијановићева.


Цвијановићева је подсјетила како је аграрни буџет већ подигнут са 60 на 71 милион КМ, те указала и на повећање пензија, потпуну стабилност буџета, потпуну ликвидност, као и могућност да се интервенише на различите начине.

Она је истакла да Влада има уједначен однос према свим општинама и градовима у Српској и да ће бити инвестирано више од 120 КМ у пројекте који су означени као стратешки у тим срединама.

“Као Влада смо предано радили претходних неколико година, борили се и изборили са тешким периодом и данас смо у ситуацији да инвестирамо више од 120 милиона, рећи ћу и 135 чак, али сигурно више од 120 милиона КМ широм Републике Српске да бисмо подржали све пројекте који су стратешки означени као важни са аспекта локалне власти”, нагласила је Цвијановићева.

Она је указала и да су постојале општине које су биле неактивне и нису жељеле комуникацију са Владом Српске из одређених разлога, што је за сваку осуду.

“Морате се понашати одговорно ако управљате локалном заједницом и то онда захтијева добру комуникцију са Владом Српске... Наши људи на терену и начелници и одборници разумију шта су политике Владе и да морамо доћи у свако село, општину и град и реализовати пројекте који ће служити на добробит грађана”, рекла је Цвијановићева новинарима у Вукосављу.

Цвијановићева је оцијенила да ће уз сву енергију која се улаже да би се отварала нова радна мјеста многе општине широм Републике Српске, па и Вукосавље, изгледати сасвим другачије.

“Примјера ради, ако говоримо данас о 1,3 милиона КМ капиталних инвестиција у Вукосављу, морам да кажем да је сад у реализацији 800.000 КМ кроз два програма - један је буџетска подршка, а други су средства ИФАД-а од по 400.000, која подразумијевају асфалтирање локалних путева и инвестиције када су у питању туристичко-рекреативна зона, Друштвени дом, реконструкција општинске зграде...”, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да се циља и на рурална подручја да би се и тамо унаприједили услови живота, што подразумијева и асфалтирање локалних путева.

Цвијановићева је истакла како је поносна на оно што је Влада Републике Српске урадила у немогућим условима под силном опструкцијом и блокадом људи из Савјета министара и људи који сједе у парламенту на ниову БиХ из Савеза за промјене, који су распоређени по разним институцијама.

Премијер Српске је навела да су упркос свему томе успјели да забиљеже рекордне резултате 2016. и 2017. години, те поменула како је покривеност увоза извозом у прошлој години била рекордна, максимална - 71 одсто, а број запослених никада толики забиљежен у Републици Српској.

Она је навела да је поносна на чињеницу да су социјални партнери били партнер Влади. “Могу само да им се захвалим јер су наша рјешења заједничка. Она треба да служе Републици Српској и свим њеним грађанима”, нагласила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана