Цвијановић: Трећи пјешадијски пук чува традицију ВРС

Срна
Цвијановић: Трећи пјешадијски пук чува традицију ВРС

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да је улога припадника Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ да са поносом чувају и сачувају од заборава свијету традицију Војске Републике Српске /ВРС/.

Честитајући Видовдан - крсну славу Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука и ВРС, Цвијановићева је нагласила да је улога припадника овог пука да убудуће, посвећени миру и јачању стабилности, професионално одговоре на све изазове, саопштено је из кабинета предсједника Владе Републике Српске.

"Видовдан је прилика да се присјетимо херојског пута ВРС, једне од најславнијих војски на овом простору, која је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату дала кључни допринос и ударила темеље у стварању Републике Српске", наводи се у честитки.

Цвијановићева је напоменула да је обавеза свих да јединством и слогом чувају светињу за коју су борци дали највредније - животе и дијелове тијела, штитећи вјековна огњишта и свој народ, да би данашње генерације живјеле у тешко стеченој слободи.

Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ данас обиљежава крсну славу - Видовдан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана