Цвијановић: Треба разговарати о траси брзог пута Сарајево-Београд

Срна
Цвијановић: Треба разговарати о траси брзог пута Сарајево-Београд

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да се мора разговарати о траси брзог пута Сарајево-Београд, а да је за Српску приоритет траса која је дефинисана у транспортној стратегији Српске.

"И даље подржавам причу да треба да се разговара, да се утврђују одређени приоритети, а сви смо рекли да нам је то приоритет. Онда се морамо и понашати на тај начин", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.


Она је навела да не зна да ли Турска има неког утицаја на избор трасе, те поручила да би та земља могла изнијети конкретнији став када је ријеч о начину њихове подршке, коју су најавили.

Упитана за договор Министарства индустрије, енергетике и рударства Српске са "Миталом" Приједор у вези са концесионим накнадама, премијер Српске је рекла да би договор постао званичан о њему треба да буде упозната Влада, те да ће јавност бити обавијештена када се то деси.

Она је навела да се спроводе процедуре за набавку мултифункционалног хеликоптера, који ће бити и у функцији гашења пожара.

Цвијановићева је подсјетила да је о томе расправљано у Народној скупштини Српске, те поново негирала наводе опозиције да ће летјелица служити за "возикање функционера".

"Камо среће да имамо и ми и Федерација БиХ на више локација такве летјелице", истакла је Цвијановићева.

Она је негирала и приче да се у министарствима набављају "нове лимузине", те подсјетила на закључак Владе да сви аутомобили који су купљени прије 2010. године иду у процедуру постепене замјене, што се управо дешава.

Премијер Српске је рекла да све има свој рок трајања и сматра да су ти трошкови оправдани, те да неће свако ауто бити замијењено, већ оно које је потребно мијењати.

Одговарајући на питање са које позиције буџета ће Влада Српске интервенисати за 500.000 КМ према буџету општине Власеница, она је рекла да може интервенисати са различитих позиција, попут буџетске резерве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана