Cvijanović: Savez za promjene zreo za političko smetljište

Srna
Cvijanović: Savez za promjene zreo za političko smetljište

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da ako neko ko je član Predsjedništva BiH iz Srpske ne konsultuje ni jednu instituciju Republike Srpske, prilikom usvajanja Strategije spoljne politike BiH, onda je to "ili lijeni, neodgovorni i površni političar kojeg baš briga šta misle ljudi u Srpskoj ili je nekom drugom, a ne građanima Srpske, dužan da izlazi u susret i polaže račune".

"Kad Mladen Ivanić, PDP ili SDS pričaju o imidžu Republike Srpske, moram da ih pitam zašto lažu po stranim medijima o navodnim paravojnim formacijama, naoružavanju i militarizaciji Republike, praveći od nje bezbjednosnu prijetnju maltene globalnih razmjera, samo zato što su nesposobni da pobijede na izborima", istakla je ona.


Cvijanovićeva je ocijenila da su doveli u problem institucije Republike, njene građane, borce, penzionere, studente i sve porodice, stavljajući mrlju na sve i svakoga ko ovdje živi.

"Politika Saveza za promjene, ako ta kreacija uopšte i ima neku politiku, je opasna po građane Srpske i zaslužila je da ode na političko smetljište. Nažalost, priča o Republici kao navodnoj bezbjednosnoj prijetnji, samo je jedan od metoda nesposobne opozicije koja je izgubila svaki kredibilitet pred sopstvenim narodom.

Prije toga smo gledali zviždaljke, pa kobajagi zauzimanje stola u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa smo gledali izdaju i puzeću politiku u Sarajevu. Gledali smo i kako nam prijete pravosuđem BiH, istim onim koje je Srbe za ratne zločine sudilo po jednom, a Bošnjake po drugom zakonu", naglasila je Cvijanovićeva, koja je potpredsjednik SNSD-a.

U svojoj političkoj histeričnoj nemoći, kaže Cvijanovićeva, sad prijete kako će kao objavljivati i tuđe mejlove.

"Ne postoji institucija Srpske na koju nisu udarali u svojoj političkoj ludosti. Oni su inače dokazani majstori za snimanja, montaže, pakovanja, praćenja, špijuniranja, jedino nisu majstori da urade nešto dobro za građane Srpske. To je odmetnuta, suluda politika i zato će završiti tamo gdje joj je mjesto", zaključila je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana