Цвијановић: Санкције послодавцима који не повећају плате радницима

Срна
Цвијановић: Санкције послодавцима који не повећају плате радницима

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Бањалуци да су прописане и предвиђене одређене санкције за послодавце који увећање плата, евентуално, не би извршавали.

Наиме, Народна скупштина Српске усвојила је у јулу, по хитном поступку, сет закона чије измјене и допуне резултују повећањем плата свих запослених у Српској.

Цвијановићка је рекла да ће се контрола вршити на више начина, па и приликом подношења пореске пријаве.

“Те ће ствари бити врло јасне и видљиве, а сви наши радници, уколико уоче било какав недостатак или буду изузети из овог, имају саговорника у Влади и институцијама попут Инспектората да се предузму конкретне активности на том плану”, навела је премијер Српске.

Додала је да постоји гаранција да ће бити увећане плате радника у реалном сектору Српске, јер је прошлог мјесеца у Народној скупштини усвојен сет закона којима се то обезбјеђује.

Цвијановићева је оцијенила да је Влада са послодавцима постигла добар споразум, те да су они заинтересовани да плате расту.

“Ово је нешто што њима омогућава да обезбиједе повећање плата, а да они нису на штети. Дакле, средства која би уплаћивали у буџет ићи ће за плате радника и Влада ће бити апсолутно нетолерантна према било коме /послодавцу/ ко изигра један овакав договор. Уосталом, то није само ствар изигравања, већ он мора да сноси санкције”, поручила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана