Цвијановић: Пронаћи средства за помоћ људима

Срна
Цвијановић: Пронаћи средства за помоћ људима

Костајница - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас током посјете општини Костајница да је потребно пронаћи средства да би се помогло људима у овој локалној заједници, коју је након поплава у мају задесила још једна поплава крајем јула.

Након састанка са начелником општине Костајница Драгом Бундалом, Цвијановићева је обишла домаћинства чија је имовина страдала у поплавама у мају и јулу, те предузеће "Фореста", које је претрпјело штету на готовим производима. 

"Очито да је ова посљедња поплава изазвала веће штете. На Управном одбору Фонда солидарности ћемо видјети на који начин можемо интервенисати према онима који су сада оштећени, с обзиром да је закон регулисао помоћ за штете настале у мајским поплавама", рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да помоћ људима страдалим у посљедњој поплави неће изостати, али да су, прије свега, потребни прецизни подаци локалних комисија за утврђивање штете. 

Предсједник Владе Републике Српске оцијенила је током посјете предузећу "Фореста" да је привредна ситуација у општини Костајница стабилна.

"Током посјете овом извозно оријентисаном предузећу, које је претрпјело штету у посљедњој поплави, видјели смо да је пословни живот поново организован и задовољна сам оним што сам видјела", навела је Цвијановићева. 

Начелник општине Костајница Драго Бундало рекао је да је Цвијановићевој  предочио тренутно стање у општине са посебним нагласком на бујичну поплаву, која је подручје ове локалне заједнице захватила прије пет дана. 

Он је поновио је да ће, према прелиминарним процјенама, штете од посљедње поплаве бити веће од оних насталих у мају.

"Комисије раде процјену штета и када заврше свој посао имаћемо тачне податке", рекао је Бундало. 

Он је додао да је договорено неколико мјера за рјешавање проблема да се након нових падавина не би исто дешавало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана