Cvijanović: Prioritet ekonomska i socijalna stabilnost

Srna
Cvijanović: Prioritet ekonomska i socijalna stabilnost

Banjaluka - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da ekonomska i socijalna stabilnost ostaju prioriteti u radu Vlade Srpske.

Tokom sastanka sa predsjednikom Udruženja penzionera Radetom Rakuljem i predsjednikom Odbora Narodne skupštine za praćenje stanja u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja Ilijom Stevančevićem, Cvijanovićeva je naglasila da će pitanje unapređenja položaja penzionerske populacije biti jedan od prioriteta u radu Vlade i u narednom periodu.


Na sastanku je razgovarano o aktuelnim temama kada je riječ o penzijsko-invalidskom sistemu Srpske, te mjerama koje će se provoditi u narednom periodu, a koje se odnose na unapređenje položaja najstarije populacije, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Predstavnici penzionera su naveli da je saradnja sa Vladom Srpske u prethodnom periodu bila veoma dobra, te da su naročito zahvalni na tome što su penzije u kontinuitetu povećavane tokom prethodnih godina, kroz redovna i vanredna povećanja.

U saopštenju se navodi da su penzioneri posebno naglasili značaj prelaska na trezorski način isplate penzija, čime je najstarijoj populaciji zagarantovana redovnost isplata primanja.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Zoran Tegeltija i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana