Cvijanović: Pozivanje na bonska ovlaštenja - koči evropski put BiH

Srna
Cvijanović: Pozivanje na bonska ovlaštenja - koči evropski put BiH

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da pozivanje na bonska ovlaštenja na sjednici Savjeta bezbjednosti UN predstavlja namjerno i svjesno ubacivanje klipova na evropski put BiH, kao što to čini i SDA neformiranjem vlasti, te da je poslata poruka da ne postoji evropska perspektiva BiH.

Cvijanovićeva je odbacila navode koji su izneseni na račun Republike Srpske na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, kao i tvrdnju da ukidanje visokog predstavnika destabilizuje BiH, te navode da je Komisija za Srebrenicu u funkciji preispitivanja presuda i da će napraviti koheziju u zemlju. "Komisija je u funkciji pomirenja i zašto nekome smeta da se traži istina", upitala je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je odbacila navode da je formiranje rezervenog sastava policije Republike Srpske stvaranje vojske i istakla da je riječ o svjesnoj laži, te odbacila tvrdnje visokog predstavnika Valentina Incka da su izvještaji koje Vlada Srpske šalje Savjetu bezbjednosti UN nelegalni.

Cvijanovićeva je ukazala da još nije formirana vlast na niovu BiH, da se ušlo u sivu zonu i da aktuelni Savjet ministara nema legitimitet.

"Jasno je da to predstavlja direktan udar na volju birača u Repulici Srpskoj i sprečava napredovanje na evropskom putu", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ukazala na spregu između SDA i dijela međunarodne zajednice da se spriječi formiranje vlasti na nivou BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana