Цвијановић: Позив Тужилаштва Додику - нови атак на Републику Српску

Срна
Цвијановић: Позив Тужилаштва Додику - нови атак на Републику Српску

Модрича - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је позивање предсједника Републике Српске Милорада Додика на саслушање у Тужилаштву БиХ још један атак на Српску у настојањима да се она разори и уништи њен демократски капацитет.

Цвијановићева је изјавила Срни да је јасно да се демократски капацитет Републике Српске не може уништити, и да је то у недјељу доказано референдумом о Дану Републике који је спроведен у најбољем реду, без било каквих безбједносних инцидената.


"Као предсједник Владе Републике Српске изузетно сам поносна што су грађани показали висок степен одговорности на дан референдума", рекла је Цвијановићева синоћ у Модричи.

Она је нагласила да Република Српска ништа погрешно није урадила у недјељу када су се грађани поносно и достојанствено изјаснили шта мисле о том важном питању и показали да се могу изјашњавати о сваком другом важном питању.

"Не слажем се са ставовима органа БиХ према референдуму и сигурна сам да су правосудне институције БиХ под јаким притиском политичара из Сарајева и странаца", рекла је Цвијановићева и навела да је страшно што се инсистира на спровођењу одлуке Уставног суда БиХ само у овом случају док се затварају очи пред 91 донесеном одлуком коју није извршила Федерација БиХ и њени кантони.

Цвијановићева је изразила сумњу да се упорним скретањем пажње на Републику Српску прикривају друге ствари које су права опасност и пријетња по ову државу и цијелу регију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана