Cvijanović: Pitati Savjet ministara o zabrani ulaska Prilepinu

Srna
Cvijanović: Pitati Savjet ministara o zabrani ulaska Prilepinu

Teslić - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je nevjerovatno to što je ruskom piscu Zaharu Prilepinu danas zabranjen ulazak u BiH, te izrazila uvjerenje da će Rusija intervenisati u ovom slučaju.

“Uopšte ne mogu da vjerujem u ove stvari koje slušam, malo, malo, pa je nekome zabranjen ulazak”, rekla je Cvijanovićeva danas novinarima u Tesliću.


Ona je naglasila da je adresa za postavljanje tih pitanja Savjet ministara i izrazila uvjerenje da će Rusija, kao ozbiljna država, intervenisati prema organima BiH.

Prilepin je danas na putu za Banjaluku, gdje je trebalo da razgovara sa studentima u Narodnoj univerzitetskoj biblioteci, zaustavljen na prelazu Rača. Obaviješten je da mu je zabranjen ulazak u BiH uz obrazloženje da predstavlja “prijetnju za bezbjednost BiH”.

U obrazloženju rješenja o zabrani ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu, koje je u posjedu Srne, navodi se da njegovo prisustvo na teritoriji BiH “predstavlja prijetnju bezbjednosti BiH, javnom poretku ili međunarodnim odnosima BiH”.

Ovu naredbu donijela je Obavještajno-bezbjednosne agencija /OBA/ 26. marta ove godine. U pouci o pravnom lijeku navedeno je da se protiv ovog rješenja može uložiti žalba Ministarstvu bezbjednosti BiH u roku od 15 dana od dana dostavljanja rješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana