Cvijanović: Opštinske vlasti Doboja nesposobne i neodgovorne

RTRS
Cvijanović: Opštinske vlasti Doboja nesposobne i neodgovorne

Banjaluka - Komentarišući odluku o pristupanju Doboja Zajednici opština turskog svijeta premijerka Željka Cvijanović je ocijenika da su “gradonačelnik Doboja Obren Petrović i dobojske lokalne vlasti na čelu sa SDS-om donijeli ovu odluku samovoljno i bez saglasnosti većine svojih građana, o čemu svjedoče upravo reakcije tih istih građana i udruženja”.

“Što se tiče konstatacije gradonačelnika Doboja da će članstvo u toj Zajednici ostati na snazi ukoliko Vlada Republike Srpske ne obezbijedi šest miliona KM nepovratnih sredstava ili ne odobri kreditno zaduženje, meni to liči na ucjenu, a gospodin gradonačelnik bi trebalo da zna da Vlada RS ne funkcioniše po principu ucjena”, rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Premijerka je podsjetila Obrena Petrovića da su Vlada RS i Fond solidarnosti intervenisali u svakoj od poplavljenih opština, uključujući i grad Doboj, gdje je dodijeljeno 2864 vaučera i za njih izdvojeno skoro 14 miliona maraka, kao i da su vršene intervencije na zaštiti od poplava i infrastrukturi.

“Republička vlast, zbog nesposobnosti i neodgovornosti lokalnih vlasti Doboja morala je da organizuje čak i odvoz smeća i otpada iz grada, jer nisu bili u stanju da mobilišu ni ljudstvo, ni mehanizaciju, akamoli šta drugo.

Vlada je bila i ostaće opredijeljena za saradnju sa svim lokalnim zajedicama i za realizaciju svih projekata koji su od korsiti građanima RS, ali nema namjeru da bude saučesnik u političkim promašajima lokalnih funkcionera, kao što je to slučaj sa gradonačelnikom Doboja”, zaključila je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana