Cvijanović: Očekujem pobjedu i odogovornu vlast u Tesliću

Srna
Cvijanović: Očekujem pobjedu i odogovornu vlast u Tesliću

Teslić - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je danas u Đulićima da očekuje veliku izbornu pobjedu u Tesliću i odgovornu lokalnu vlast sa kojom će Vlada Republike Srpske moći da sarađuje.

"Ove tribine su dobra prilika da se napomene da je Vlada Srpske različitim intervencijama samo u opštini Teslić uložila 45 miliona KM. Ako tome dodate još 35 miliona KM posredstvom Investiciono-razvojne banke to svakako govori sa kojom pažnjom smo se odnosili prema ovoj lokalnoj zajednici", rekla je Cvijanovićeva novinarima prije početka predizborne tribine teslićkog SNSD-a u Đulićima.


Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Vlade Republike Srpske, najavila je nove investicije kada u Tesliću bude odgovornija lokalna vlast.

Ona je podsjetila da je u Osnovnu školu "Ivo Andrić" u Đulićima Vlada uložila 600.000 KM, zahvaljujući čemu su adaptirane, sanirane i dograđene učionice i izgrađena fiskulturna sala, i istakla da je ovo rađeno u svim mjesnim zajednicima na području ove opštine.

Prema njenim riječima, 2.500.000 KM uloženo je samo za sanaciju, adaptaciju ili dogradnju školskog prostora.

"Uz to treba pomenuti 8.000.000 KM uloženih u prethodno nekoliko godina u putnu infrastrukturu, 15.000.000 KM ili 16.000.000 KM podrške poljoprivredi, 7.500.000 KM koje smo izdvojili kao podršku privredi i privrednicima u nekom prethodnom periodu, 4.500.000 KM za zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih lica, 4.500.000 KM za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida. To su samo neke stvari gdje smo intervenisali", navela je Cvijanovićeva.

Ona je najavila da će izdvajanja biti nastavljena, ali da očekuje mnogo odgovorniju lokalnu vlast od aktuelne, kapacitiranu, dovoljno osnaženu da napravi odgovarajuće projekte, da zajedno sa Vladom Srpske radi na dodatnom zapošljavanju i poboljšanju infrastrukture.

Član Glavnog odbora SNSD-a Dušanka Majkić smatra da SNSD u Tesliću nema težak zadatak na izborima i da je Dragan Bogdanić sigurno najbolji kandidat za načelnika ove opštine.

Bogdanić je najavio poboljšanje infrastrukture, nova zapošljavanja, bolji odnos prema mladima, posebno prema boračkim kategorijama, istakavši da će kao budući načelnik omogućiti legalizaciju njihove zemlje besplatno.

Današnjoj izbornoj tribini prisustvovali su Anton Kasipović, kao i predstavnici lokalnih stranaka koje čine koaliciju u Tesliću.

SNSD je potpisao koalicioni sporazum o saradnji i podršci Bogdaniću za načelnika opštine Teslić sa predstavnicima opštinskih odbora SP-a, DNS-a, SRS-"Srpska u sigurne ruke", Partije ujedinjenih penzionera, Ujedinjene Srpske i Hrvatske koalicije za Teslić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana