Цвијановић: Очекујем побједу и одоговорну власт у Теслићу

Срна
Цвијановић: Очекујем побједу и одоговорну власт у Теслићу

Теслић - Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је данас у Ђулићима да очекује велику изборну побједу у Теслићу и одговорну локалну власт са којом ће Влада Републике Српске моћи да сарађује.

"Ове трибине су добра прилика да се напомене да је Влада Српске различитим интервенцијама само у општини Теслић уложила 45 милиона КМ. Ако томе додате још 35 милиона КМ посредством Инвестиционо-развојне банке то свакако говори са којом пажњом смо се односили према овој локалној заједници", рекла је Цвијановићева новинарима прије почетка предизборне трибине теслићког СНСД-а у Ђулићима.


Цвијановићева, која је и предсједник Владе Републике Српске, најавила је нове инвестиције када у Теслићу буде одговорнија локална власт.

Она је подсјетила да је у Основну школу "Иво Андрић" у Ђулићима Влада уложила 600.000 КМ, захваљујући чему су адаптиране, саниране и дограђене учионице и изграђена фискултурна сала, и истакла да је ово рађено у свим мјесним заједницима на подручју ове општине.

Према њеним ријечима, 2.500.000 КМ уложено је само за санацију, адаптацију или доградњу школског простора.

"Уз то треба поменути 8.000.000 КМ уложених у претходно неколико година у путну инфраструктуру, 15.000.000 КМ или 16.000.000 КМ подршке пољопривреди, 7.500.000 КМ које смо издвојили као подршку привреди и привредницима у неком претходном периоду, 4.500.000 КМ за збрињавање избјеглица и расељених лица, 4.500.000 КМ за стамбено збрињавање породица погинулих бораца, ратних војних инвалида. То су само неке ствари гдје смо интервенисали", навела је Цвијановићева.

Она је најавила да ће издвајања бити настављена, али да очекује много одговорнију локалну власт од актуелне, капацитирану, довољно оснажену да направи одговарајуће пројекте, да заједно са Владом Српске ради на додатном запошљавању и побољшању инфраструктуре.

Члан Главног одбора СНСД-а Душанка Мајкић сматра да СНСД у Теслићу нема тежак задатак на изборима и да је Драган Богданић сигурно најбољи кандидат за начелника ове општине.

Богданић је најавио побољшање инфраструктуре, нова запошљавања, бољи однос према младима, посебно према борачким категоријама, истакавши да ће као будући начелник омогућити легализацију њихове земље бесплатно.

Данашњој изборној трибини присуствовали су Антон Касиповић, као и представници локалних странака које чине коалицију у Теслићу.

СНСД је потписао коалициони споразум о сарадњи и подршци Богданићу за начелника општине Теслић са представницима општинских одбора СП-а, ДНС-а, СРС-"Српска у сигурне руке", Партије уједињених пензионера, Уједињене Српске и Хрватске коалиције за Теслић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана