Cvijanović: Nema promjene naziva Republike Srpske

Srna
Cvijanović: Nema promjene naziva Republike Srpske

Gradiška - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da nema mjesta ni za kakvu promjenu naziva Republike Srpske, te poručila da je Srpska verifikovana Dejtonskim sporazumom "sa svojim imenom i prezimenom i svim onim što je važno za jednu republiku".

"Republika Srpska se zove jasno Republika Srpska i ostaće da bude Republika Srpska. Ona je otvoreno društvo za sve one koji u njoj žele da žive, koji poštuju zakone i Ustav Republike Srpske i BiH. Prema tome, niko nije ugrožen", izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Gradišci, na pitanje da prokomentariše inicijativu potpredsjednika Srpske Ramiza Saklića o promjeni naziva Republike Srpske.


Cvijanovićeva je naglasila da je Salkićeva inicijativa politički trik funkcionera koji dolazi iz SDA, ali da, s druge strane, iako je to stav koji se koristi pred izbore, oni u stvari tako nešto i žele.

"Navikli smo na stalne atake na Srpsku, koji dolaze od predstavnika političkog Sarajeva, ali nažalost i onih koji svoje plate zarađuju u Srpskoj", navela je Cvijanovićeva, ocijenivši da je tužno da se za takve inicijative često nađu saradnici u okviru Republike Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da su inicijative poput Salkićeve "stvari koje izazivaju nered".

"To su stvari koje izazivaju nered i koje nas tjeraju dalje jedne od drugih u okviru BiH, u koju su se oni zaklinjali, a nikada ne žele da pokažu nimalo tolerancije prema drugima", napomenula je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, slična inicijativa, koja je izazvala veliki nered, bila je vezana za podnošenje spiska od 22.000 ljudi, navodno, krivih za dešavanja u Srebrenici, a koja nas je definitivno odmakla od onog što smo svi željeli ili trebali da radimo zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana