Cvijanović: Molitveni doručak prilika da se istakne značaj i položaj Srpske

RTRS
Cvijanović: Molitveni doručak prilika da se istakne značaj i položaj Srpske

Banjaluka - Predsjednica Vlade Željka Cvijanović prisustvovala je Nacionalnom molitvenom doručku koji se tradicionalno održava u hotelu "Hilton" u Vašingtonu, a čiji je domaćin predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp.

Cvijanović je istakla da je Nacionalni molitveni doručak dobra prilika da se u neposrednom kontaktu sa predstavnicima američkih institucija, kao i učesnicima iz drugih zemalja razmijene iskustva i mišljenja o aktuelnim temama, ali i istakne položaj i značaj Republike Srpske u regionalnim okvirima.

Naglasila je da je posjeta Vašingtonu dobra prilika za susrete sa uticajnim ličnostima u SAD, predstavnicima američkog Kongresa, finansisjkih institucija, ali i sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD.

Molitvenom doručku u hotelu "Hilton" prisustvovalo je više hiljada zvanica iz svijeta politike, društva i ekonomije iz više od stotinu zemalja za koje Organizacioni odbor, koji čine predstavnici američkog Kongresa, ocijene da su ostvarili značajne društene rezultate u svojim zemljama, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Svake godine, predsjednik SAD i članovi Kongresa pozivaju zvaničnike drugih država, političare iz SAD, diplomate i ugledne zvanice da razmijene prijateljske poruke kroz molitvu i tako izraze međusobnu zahvalnost, napominje se u saopštenju.

Cvijanovićeva je u Vašingtonu razgovarala sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Nadimom Ilahijem uoči Izvršnog odbora MMF-a, koji će biti održan sutra.

Sagovornici su tokom sastanka ukazali na neophodnost očuvanja aranžmana s obzirom na njegovu povezanost sa reformskom agendom, a istovremeno i izazove koje nosi izborna godina, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Cvijanovićeva je u ime Vlade Republike Srpske iskazala spremnost za nastavak ispunjavanja uslova definisanih pismom namjere i izrazila očekivanja da će se na isti način ponašati ostali nivoi vlasti u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana