Цвијановић: Молитвени доручак прилика да се истакне значај и положај Српске

РТРС
Цвијановић: Молитвени доручак прилика да се истакне значај и положај Српске

Бањалука - Предсједница Владе Жељка Цвијановић присуствовала је Националном молитвеном доручку који се традиционално одржава у хотелу "Хилтон" у Вашингтону, а чији је домаћин предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп.

Цвијановић је истакла да је Национални молитвени доручак добра прилика да се у непосредном контакту са представницима америчких институција, као и учесницима из других земаља размијене искуства и мишљења о актуелним темама, али и истакне положај и значај Републике Српске у регионалним оквирима.

Нагласила је да је посјета Вашингтону добра прилика за сусрете са утицајним личностима у САД, представницима америчког Конгреса, финансисјких институција, али и са представницима српске дијаспоре у САД.

Молитвеном доручку у хотелу "Хилтон" присуствовало је више хиљада званица из свијета политике, друштва и економије из више од стотину земаља за које Организациони одбор, који чине представници америчког Конгреса, оцијене да су остварили значајне друштене резултате у својим земљама, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Сваке године, предсједник САД и чланови Конгреса позивају званичнике других држава, политичаре из САД, дипломате и угледне званице да размијене пријатељске поруке кроз молитву и тако изразе међусобну захвалност, напомиње се у саопштењу.

Цвијановићева је у Вашингтону разговарала са шефом мисије Међународног монетарног фонда за БиХ Надимом Илахијем уочи Извршног одбора ММФ-а, који ће бити одржан сутра.

Саговорници су током састанка указали на неопходност очувања аранжмана с обзиром на његову повезаност са реформском агендом, а истовремено и изазове које носи изборна година, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Цвијановићева је у име Владе Републике Српске исказала спремност за наставак испуњавања услова дефинисаних писмом намјере и изразила очекивања да ће се на исти начин понашати остали нивои власти у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана