Cvijanović: Milion i po KM za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srpcu

Srna
Cvijanović: Milion i po KM za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srpcu

Srbac - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Srpcu da je Vlada Srpske u ovoj godini obezbijedila 1,5 miliona KM za realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata na području ove opštine.

"Već nekoliko projekata realizujemo, a očekujemo da bude pokrenuta realizacija i ostalih. Mobilisali smo sredstva iz javnih investicija i iz kliringa, a dio je iz programa podrške Vlade Srbije i znate da smo već dobili mogućnost da realizujemo projekte u opštinama u Srpskoj", rekla je novinarima Cvijanovićeva.


Ona je istakla da ovome treba dodati 600.000 do 700.000 KM iz IPA fondova, s ciljem unapređenja životnog standarda i lokalne infrastrukture, ali i ruralnog razvoja.

"Saniramo i posljedice poplava. Možemo ih sanirati finansijski i čekali smo procjenu štete, što je urađeno kada je riječ o poljoprivredi i domaćinstvima. Ostaje nam da izvršimo plaćanja prema onima koji su oštećeni, za šta je odboreno 50.000 KM za domaćinstva, a ukupna šeta za poljoprivredu je viša od 100.000 KM", navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, važno je da se radi na unapređenju privrednog ambijenta i otvaranju radnih mjesta.

"Ova opština jeste opterećena određenim nasljeđenim problemima i s obzirom da je sada finansijska situacija bolja i da Vlada Srpske nema problema sa izvršavanjem budžetskih obaveza mogli smo da oslobodimo 120 miliona KM za investiranje u našim opštinama, među kojima je Srbac. Vjerujem da će u budućnosti stvari ići u boljem pravcu", rekla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević naglasio je da je danas razgovarano o otvorenim pitanjima koja se odnose na funkcionisanje opštine.

"Imamo podršku Vlade Srpske u rješavanju pitanja koja se odnose na razvoj naše lokalne zajednice. Imamo obećanje premijera da će biti upućena pomoć domaćinstvima koja su pretrpjela štetu u posljednjim poplavama, što će biti veoma brzo", rekao je Dragosavljević.

Cvijanovićeva i Dragosavljević posjetili su i mjesto izvođenja radova na uređenju užeg jezgra opštine, za šta je Vlada Srbije izdvojila 160.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana