Cvijanović, Lajčak: O političkoj i ekonomskoj situaciji i evropskom putu

Srna
Cvijanović, Lajčak: O političkoj i ekonomskoj situaciji i evropskom putu

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Bratislavi sa ministrom inostranih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji, sa naglaskom na kretanje BiH prema EU.

Na sastanku je bilo riječi o svim otvorenim pitanjima koja stoje na evropskom putu i trebaju biti riješena, te narednim aktivnostima, kao i pitanjima koordinacije i adaptacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.


Cvijanovićeva i Lajčak su razgovarali o aktivnostima koje institucije Republike Srpske preduzimaju u pravcu realizacije definisanih prioriteta u procesu pridruživanja EU.

Istaknuto je da realizacija i sprovođenje "Reformske agende za BiH 2015-2018" predstavlja jedan od suštinskih kriterijuma za ocjenu uspješnosti kretanja BiH ka EU, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je istaknuto da Slovačka od 1. jula preuzima predsjedavajuće mjesto u EU i da ima ambiciju da pomogne BiH da napreduje u procesu evropskih integracija.

Razmijenjena su mišljenja i o drugim pitanjima u regionu i o situaciji u Slovačkoj nakon parlamentarnih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana