Cvijanović: Kvazidiplomatija u BiH prevršila svaku mjeru

Srna
Cvijanović: Kvazidiplomatija u BiH prevršila svaku mjeru

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je Srni da je izjava ambasadora Austrije u BiH Martina Pamera, koji je entitete u BiH nazvao "kvaziprovincijama", dokaz da je kvazidiplomatija u BiH prevršila mjeru.

Cvijanovićeva je istakla da i sada, kao što je to inače bio slučaj, strani ambasadori rade na destabilizaciji, a ne stabilizaciji BiH.

Na pitanje Srne da prokomentariše Pamerovu tvrdnju da su "predstavnici jednog dijela zemlje, jedne od dvije kvaziprovincije" odlučili da ne potpišu reformsku agendu zbog, kako je rekao, nekog nerealizovanog kredita, Cvijanovićeva je predložila ambasadoru Pameru da pita Svjetsku banku "da li njima prija što im se prvi put u istoriji desilo da neki nivo vlasti, kao što je to uradio nivo BiH, blokira ratifikaciju sporazuma".

"Trebalo bi da pita Svjetsku banku i vrijedi li i dalje u agendu ubacivati aranžmane za koje unaprijed znamo da će isti taj nivo BiH ponovo da ih blokira", poručila je Cvijanovićeva austrijskom ambasadoru u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana