Cvijanović: Jedina relevantna činjenica - referendum je održan

Srna
Cvijanović: Jedina relevantna činjenica - referendum je održan

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je jedina relevantna činjenica da je referendum o Danu Republike održan, da je punovažan i da je sve proteklo u krajnje tolerantnoj atmosferi, bez i najmanjeg bezbjednosnog incidenta.

Na pitanje Srne da prokomentariše reakcije nakon održanog referenduma, Cvijanovićeva je rekla da nema namjeru da komentariše reakcije ni bošnjačkih, ni opozicionih političara jer bi to umanjilo vrijednost jučerašnjeg dana.

Ona je naglasila da Republika Srpska može da bude samo još ponosnija što je sve proteklo mirno i dostojanstveno, s obzirom na sve opstrukcije koje su pratile referendumski proces, histeriju koju je širilo političko Sarajevo i već tradicionalno ponašanje međunarodne zajednice koja se obračunava sa imaginarnim temama umjesto da otvori oči pred onim što jesu stvarne prijetnje po bezbjednost i stabilnost BiH.

"Idemo dalje, čekaju nas izbori za par dana, a potom i brojne aktivnosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske u vezi sa donošenjem budžeta i drugim važnim pitanjima. Referendum se desio, a Srpska je pokazala sposobnost da ga provede, i to je ono što ostaje zabilježeno", poručila je predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana