Цвијановић: Јачати свијест о значају опстанка Српске

Срна
Цвијановић: Јачати свијест о значају опстанка Српске

Бањалука - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је обавеза Републике да се сјећа свих који су за њу дали живот и истакла да ће се у наредном периоду радити на јачању свијести о значају опстанка Српске и оснаживања њених институција.

"Они су Републику Српску, која је рођена у миру, одбранили у рату, и због тога данас уживамо слободу", рекла је Цвијановићева новинарима након полагања вијенаца погинулим борцима Војске Републике Српске на бањалучком гробљу "Свети Пантелија" поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике.

Она је нагласила да је у претходном периоду урађено много, а да је циљ јачати Републику Српску и њене институције.

"Намјеравамо да јачамо свијест о важности опстанка Српске и нашој обавези да ми који дјелујемо у оквиру институција заједно са народом радимо на јачању Републике Српске", истакла је Цвијановићева.

Она очекује да се убудуће сви окупе око свих важних догађаја и свега што су интереси Републике Српске.

"Да не водимо рачуна о томе којој политичкој партији припадамо, већ да разумијемо да су, када је ријеч о интересу Српске, сви у оквиру једне партије која се зове јака Република Српска", нагласила је Цвијановићева.

Она је изразила задовољство што се дан рођења Републике Српске ове године обиљежава у миру и у стабилној Републици, која зна куда иде сигурним корацима ка јачању, развоју и одржавању политичке стабилности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана