Цвијановић: Изјава, па чланство у одборима!

Срна
Цвијановић: Изјава, па чланство у одборима!

Бањалука -Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас у Бањалуци да ће сви који буду конкурисали за чланство у надзорним и управним одборима морати потписати изјаву да нису чланови неког другог одбора.

"То ће бити слично изјави да нису у сукобу интереса", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци, те напоменула да ће се у наредној седмици-двије приступити именовањима људи на 40 позиција у одборима.

Она је нагласила да то нису само позиције које су се отвориле разрјешењем функционера.

Према њеним ријечима, прво ће бити именовани вршиоци дужности, а након тога ће се ићи у редовну процедуру.

"То неће проузроковати никакав проблем. Попуњавање ћемо извршити у два до три наврата", додала је Цвијановићева и навела да је већина директора била у два одбора.

"До овог разрјешења требало је доћи како би био отворен простор за неке друге људе који стручношћу могу допринијети раду надзоринх и управних одбора", сматра премијер Српске.

Она је напоменула да се важан закључак Владе односи и на поштивање примјене Закона о платама у области образовања, јер су се појавиле одређене нејасноће.

Влада Републике Српске разријешила је јуче директоре, замјенике директора и извршних директора у јавним предузећима, јавним установама, агенцијама, ванбуџетским фондовима и Инвестиционо развојној банци из чланства надзорних одбора, управних одбора и одбора за ревизију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана