Цвијановић: Добра и конструктивна сарадња РС и Свјетске банке

Срна
Цвијановић: Добра и конструктивна сарадња РС и Свјетске банке

Фото: Илустрација ђ Цвијановић: Добра и конструктивна сарадња РС и Свјетске банке

Вашингтон - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да је сарадња институција Српске и Свјетске банке конструктивна и добра, али је изразила незадовољство спорим процесом ратификације споразума са Свјетском банком у институцијама на нивоу БиХ.

Цвијановићева је, у оквиру службене посјете Вашингтону, у одвојеним сусретима разговарала са извршним директором у Свјетској банци Франком Химскерком, директором Свјетске банке за западни Балкан Линдом ван Гелдер и потпредсједником Свјетске банке за Европу и централну Азију Сирилом Милером. 

Током састанака, који су одржани у оквиру редовне годишње скупштине Свјетске банке и Међународног монетарног фонда (ММФ), саговорници су изразили задовољство сарадњом и квалитетом пројеката које та међународна финансијска институција проводи у Републици Српској. 

"Било је ријечи о шест пројеката које Република Српска успјешно реализује у партнерству са Свјетском банком, чија је вриједност око 200 милиона КМ", саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу. 

У саопштењу се наводи да је било ријечи и о сарадњи у наредном периоду која ће, између осталог, обухватити активности у областима реформе тржишта рада и подршке запошљавању, јачања здравственог и банкарског сектора и реструктурисања јавних предузећа. 

"Заједнички је оцијењено да је потребно обезбиједити институционалну ефикасност на свим нивоима власти у БиХ како би се креирао адекватан оквир за успјешну реализацију развојних пројеката договорених са Свјетском банком", додаје се у саопштењу. 

Протоколом посјете Вашингтону предвиђено је да се предсједник Владе Српске састане и са представницима ММФ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана