Cvijanović: Degutantno više razgovarati o temi akciza

Srna
Cvijanović: Degutantno više razgovarati o temi akciza

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da postaje degutantno razgovarati više o temi akciza.

"Mislim da nemaju većinu za bilo kakav tekst zakona o akcizama pa sad podvaljuju i pričaju kako je Republika Srpska protiv gradnje puteva i auto-puteva. Postaje degutantno razgovarati više o toj temi", rekla je Cvijanovićeva Srni.


Pozivajući se na nezvanične izvore iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/, pojedini mediji objavili su danas informaciju da "Vlada Republike Srpske pokušava da dio sredstava prikupljenih od akciza ubaci u formulu određivanja namjene na bazi vladinih odluka".

U Sarajevu će danas biti nastavljena sjednica Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje /UO UIO/ BiH na kojoj će biti razmatran nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH.

Na sastanku koji je održan u Banjaluci u ponedjeljak, 2. oktobra, članovi UO nisu postigli dogovor u vezi sa prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, kojim je predviđeno povećanje akciza na naftu, naftne derivate i lož ulje za 15 feninga po litru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana