Цвијановић: Дегутантно више разговарати о теми акциза

Срна
Цвијановић: Дегутантно више разговарати о теми акциза

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да постаје дегутантно разговарати више о теми акциза.

"Мислим да немају већину за било какав текст закона о акцизама па сад подваљују и причају како је Република Српска против градње путева и ауто-путева. Постаје дегутантно разговарати више о тој теми", рекла је Цвијановићева Срни.


Позивајући се на незваничне изворе из Управе за индиректно опорезивање /УИО/, поједини медији објавили су данас информацију да "Влада Републике Српске покушава да дио средстава прикупљених од акциза убаци у формулу одређивања намјене на бази владиних одлука".

У Сарајеву ће данас бити настављена сједница Управног одбора Управе за индиректно опорезивање /УО УИО/ БиХ на којој ће бити разматран нацрт закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ.

На састанку који је одржан у Бањалуци у понедјељак, 2. октобра, чланови УО нису постигли договор у вези са приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о акцизама, којим је предвиђено повећање акциза на нафту, нафтне деривате и лож уље за 15 фенинга по литру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана