Цвијановић: Бијег опозиције од расправе о важним темама

Срна
Цвијановић: Бијег опозиције од расправе о важним темама

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је није изненадио одлазак посланика опозиције са посебне сједнице Народне скупштине Српске јер је сва њихова уводна дискусија упућивала на то и требало је да послужи само као припрема терена за њихов одлазак и бијег од расправе о важним темама.

Цвијановићева је рекла да је несхватљиво то да неки посланик, којег је народ бирао да би радио у парламенту, одлучи да не учествује у расправи о буџету, економској политици или закону којим се успоставља регистар пресуђених педофила или закон којим се уводи право да незапослене породиље добијају мјесечну накнаду од 405 КМ.

„Они су, једноставно, знали да ови документи уживају подршку социјалних партнера и да је онда бесмислено да они нешто посебно критикују“, рекла је Цвијановићева на питање Срне да прокоментарише то што су посланици опозиције напустили посебну сједницу парламента на чијем дневном реду су и Програм економских реформи за период 2018-2020. година и Приједлог Буџета Српске за наредну годину.

Премијер Српске је упитала који би нормалан политичар себи приуштио да се не бави питањима за које су заинтересовани грађани који их бирају или да не буде дио одлучивања о тако лијепој, корисној и племенитој ствари какво је ово ново право за незапослене породиље.

„За њих је та тема важна само док могу да је политизују. Њима је важније подијелити транспаренте по улици него допринијети рјешењу или га побољшати. Кажу: жЕво вама амандмани, па ви видите шта ћете с њима, а ми у расправи нећемо учествоватиж. То стварно звучи неозбиљно и дезоријентисано“, нагласила је Цвијановићева.

Она је истакла да је то не изненађује и због претходног искуства јер то је иста она опозиција која је у Сарајеву, вршећи власт ове три године, блокирала 748 милиона КМ намијењених грађанима Републике Српске, па ваљда мисле зашто би онда и учествовали о причи о буџету.

Цвијановићева је рекла да је та опозиција, која напушта парламент кад се расправља о овим важним темама, иста она опозиција која није смјела да подржи резолуцију о неутралности Републике Српске по узору на Србију, нити да подржи референдум о Суду и Тужилаштву БиХ.

„И то је иста она опозиција која није смјела да води кампању за референдум о Дану Републике и прозвала га жДодиковим референдумомж само да би нашла изговор да не буде дио те приче“, рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, када се све то сабере, није тешко закључити да су то „људи у којима има много мржње, фрустрације и деструкције“, а нимало жеље да ураде нешто за грађане, од којих, да апсурд буде већи, очекују неку подршку.

„Не заслужују даљи коментар“, истакла је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана