Цвијановић: Биће настављена институционална подршка женама жртвама рата

Глас Српске
Цвијановић: Биће настављена институционална подршка женама жртвама рата

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да је Српска чврсто опредијељена да пружи заштиту и подршку женама жртвама рата, с пуним разумијевањем за њихове циљеве и разлоге због чега удружење које их окупља и постоји.

Цвијановићева је на састанку са представницама Удружења жена жртава рата Републике Српске нагласила да ће у наредном периоду бити настављене активности на законским побољшањима у овој области.


Она је изразила пуну подршку раду Удружења, те нагласила да ће Влада, заједно са Републичким центром за истраживање ратних злочина и тражење несталих лица и Џендер центром, и убудуће наставити да пружа институционалну подршку у реализацији њихових пројеката.

Представнице Удружења жена жртава рата упознале су премијера Српске о активностима Удружења које окупља око 600 жена српске и других националности које су током Одбрамбено-отаџбинског рата преживјеле разне врсте злостављања, те проблемима са којима се суочавају у свом дјеловању.

У знак захвалности на свесрдној подршци и разумијевању, предсједник Удружења Божица Живковић Рајилић уручила је Цвијановићевој захвалницу симболичног назива "Снага је у нама", саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Састанку су присуствовали и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић и помоћник министра за борачко-инвалидску заштиту и заштиту цивилних жртава рата Душко Милуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана