Цвијановић: Априлске пензије веће за два одсто

Срна
Цвијановић: Априлске пензије веће за два одсто

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да ће априлске пензије бити веће за два одсто.

"То значи да ћемо укупно, до сада, у неколико година, имати повећање од преко 17,5 одсто", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је подсјетила да је Влада прошле године најавила повећање пензија од пет одсто које ће се дешавати у два корака, односно прво ће бити повећане три одсто, а затим два одсто.


Према њеним ријечима, повећања су представљала тежак корак, с обзиром на нека тешка финансијска времена, која су, како је истакла, сада иза нас.

"Најважнија претпоставка за унапређење материјалног статуса пензионера била је одлука Владе да од јануара 2016. године пређемо на трезорски систем исплате пензија, чиме смо заштитили пензионере, да више нема страха да ли ће бити пензије или ће каснити. Од тада се све редовно исплаћује, без било каквог застоја", оцијенила је Цвијановићева.

Она је подсјетила да се већ неколико мјесеци пензија исплаћује прије предвиђеног рока, односно 10. у мјесецу, што ће бити настављено.

"Повећања пензија ће и даље ићи у континуитету, али то ће бити мали помаци како не бисмо угрозили цјелокупан систем", закључила је премијер Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана