Чуброливић: Опозиција од почетка сједнице почела са опструкцијом

Чуброливић: Опозиција од почетка сједнице почела са опструкцијом 18.10.2017 22:22 | Срна

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да опозиција није блокирала рад парламента због тога што на дневни ред нису уврштени њихови приједлози или због повреде пословника, већ је од почетка сједнице почела са опструкцијом.

"Рекламирање пословника на тај начин и толико пута није ништа друго него опструкција рада Народне скупштине. Мислим да је и овај пут већина показала зрелост и однос према Народној скупштини као институцији", рекао је Чубриловић за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је оцијенио да је Народна скупштина, као институција важнија од иједног појединца, од било које парламентарне групе, власти или опозиције.

"Не може никаква повреда пословника бити разлог да се опструише рад Народне скупштине", поручио је Чубриловић.

Он вјерује да ће се народни посланици вратити и имати конструктивнији приступ према раду Народне скупштине Републике Српске.

"Мораћемо изналазити заједничка рјешења, без постављања ултиматума. Та питања већ на колегијуму треба да се ријеше", додао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, настојаће се спријечити сваки покушај блокаде рада парламента без сукоба.

Он сматра да је обавеза скупштинског руководства да обезбиједи рад парламента, а посланици су ту да раде.

Чубриловић каже да зато није вијест да је блокиран парламент, него да је Народна скупштина окончала сједницу по усвојеном дневном реду у условима у којима је то било могуће.

"Засједање је завршено у присуству 45 посланика, а готово све одлуке донесене су једногласно", истакао је Чубриловић и подсјетио да су за скупштинску већину потребна 42 посланика.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица