Čubrilović:Neprihvatljiva trasa koju predlaže FBiH

Agencije
Čubrilović:Neprihvatljiva trasa koju predlaže FBiH

Banjaluka - Odluka poslanika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koji su u utorak usvojili prijedlog da trasa brze ceste od Sarajeva do Beograda ide preko Zenice, Žepča, Tuzle, Brčkog i Bijeljine nije održiva, rekao je juče predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

- Ovakva odluka razvodnjava priču o važnom pitanju i pokazuje da u FBiH ne postoji interes za njegovo rješavanje. Srpska treba da ostane pri ranijim stavovima koji predviđaju trasu preko Pala do Višegrada i dalje na granični prelaz Vardište - istakao je Čubrilović.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da je Srbija spremna da gradi brzi put Beograd - Sarajevo i da je već urađena studija izvodljivosti, ali da BiH mora da se dogovori o ruti na svojoj teritoriji.

- Sa srpske strane postoji studija i tačno se zna koja će ruta biti, ali još nije jasna ruta kroz BiH, tu mora da postoji dogovor unutar BiH. Na taj dogovor ne može da utiče Srbija - rekla je Mihajlovićeva i dodala da BiH još nije obezbijedila ni svu dokumentaciju za izgradnju mosta Ljubovija - Bratunac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana