Чубриловић:Неприхватљива траса коју предлаже ФБиХ

Агенције
Чубриловић:Неприхватљива траса коју предлаже ФБиХ

Бањалука - Одлука посланика Представничког дома Парламента ФБиХ који су у уторак усвојили приједлог да траса брзе цесте од Сарајева до Београда иде преко Зенице, Жепча, Тузле, Брчког и Бијељине није одржива, рекао је јуче предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић.

- Оваква одлука разводњава причу о важном питању и показује да у ФБиХ не постоји интерес за његово рјешавање. Српска треба да остане при ранијим ставовима који предвиђају трасу преко Пала до Вишеграда и даље на гранични прелаз Вардиште - истакао је Чубриловић.

Потпредсједница Владе Србије и министарка грађевинарства Зорана Михајловић каже да је Србија спремна да гради брзи пут Београд - Сарајево и да је већ урађена студија изводљивости, али да БиХ мора да се договори о рути на својој територији.

- Са српске стране постоји студија и тачно се зна која ће рута бити, али још није јасна рута кроз БиХ, ту мора да постоји договор унутар БиХ. На тај договор не може да утиче Србија - рекла је Михајловићева и додала да БиХ још није обезбиједила ни сву документацију за изградњу моста Љубовија - Братунац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана