Чубриловић предсједник Народне скупштине РС

nezavisne.com
Чубриловић предсједник Народне скупштине РС

Бањалука - Недељко Чубриловић новоизабрани је предсједник Народне скупштине Републике Српске.

За Чубриловића је гласало 51 посланика, 29 је било против, а нико није био суздржан од укупно 80 посланика колико је гласало.

Са друге стране, за кандидата Клуба посланика ДНС-а Душка Ивића гласало је 8 посланика, један посланик је био против, док је 68 било уздржано.

Чубриловић је рекао да је НС РС један од главних стубова РС и одраз тековине демократије да грађани РС посредно одлучују о најзначајнијим питањима. Рекао је да ће се као предсједник парламента залагати за очување РС и међународних аката који одређују државни субјектевитет РС и унутрашњу структуру БиХ.

Додао је и да ће се досљедно залагати за права свих конститутивних народа и других грађана РС, као и за очување тековина одбрамбено отаџбинског рата.

Нови-стари предсједник НС РС  рекао је да очекује од свих органа РС и БиХ да поштују одлуке парламента РС које ће заједно доносити.

"Република Српска је наша отаџбина и од нас зависи њен напредак", рекао је Чубриловић.

"Новинаре је позвао да буду критични с ваљаним аргументима, а од свих органа власти у РС и БиХ да сарађују с парламентом. Желим да доносимо добре, праведне и проводиве законе који ће омогућити напредак РС и бољи живот грађана", рекао је Чубриловић.

Након обраћања предсједника НСР прешло се на полагање заклетве предсједника и потпредсједника Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана