Чубриловић: Залагаћу се за очување Српске

Срна
Чубриловић: Залагаћу се за очување Српске

Бањалука - Новоизабрани предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је вечерас да ће се залагати за очување Српске у складу са Уставом и међународним актима којима је одређен државотворни субјективитет Републике Српске, као и унутрашња структура БиХ.

"Народна скупштина Републике Српске је један од главних стубова Српске. Овај парламент је тековина демократије и права грађана да посредно одлучују о најзнајачнијим питањима", рекао је Чубриловић на конститутивној сједници парламента Српске.

Он је нагласио да ће се залагати за очување тековина одбрамбено-отаџбинског рата и да ће поштовати вољу сваког народа на слободан живот и остваривање права.

"Надам се да ћу са потпредсједницима и генералним секретаром успјешно водити сједнице Народне скупштине Републике Српске, како су то радили и моји претходници", додао је Чубриловић.

Он је изразио наду да ће оправдати указано повјерење, те позвао посланике да у духу позитивних парламентарних демократија и уз пуно уважавање поштују Пословник о раду Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је замолио и медије и сву јавност да буду објективни према раду парламента Српске, као и стручну јавност да упути конструктивне приједлоге којим би био унапријеђен рад ове највише законодавне институције у Српској.

"Република Српска је наша отаџбина и од нас зависи њен напредак. Очекујем да сви заједно радимо честито, часно и у складу са Уставом и законима, те да водимо рачуна какву ћемо Републику оставити нашим потмцима", закључио је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана