Čubrilović: Zadatim okvirima urađeno je mnogo

Srna
Čubrilović: Zadatim okvirima urađeno je mnogo

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je u Srpskoj u zadatim okvirima urađeno mnogo, da postoji određena stabilnost koja je činjenica za uspješan dosadašnji rad, te da sadašnja koalicija na vlasti traje gotovo 20 godina.

"Nismo imali štrajkova, obustava, neisplaćenih obaveza po bilo kojem osnovu iz budžeta, uredna su plaćanja prema stranim kreditorima, te prema korisnicima socijalnih potreba", naveo je Čubrilović.


Prema njegovim riječima, u Srpskoj nije drugačije nego što je u nekom drugom dijelu BiH ili u državama u okruženju. "Svugdje je prisutno zaduživanje, trend odlaska mladih ljudi, ekonomska situacija generalno. Dijelimo sudbinu ovog našeg ukupnog prostora", ocijenio je on.

Čubrilović je napomenuo da to ne znači da treba u potpunosti biti zadovoljan onim što je postigla sadašnja vlast.

Predsjednik Narodne skupštine ocijenio je da nedostaje sredstava za podršku razvoju, prije svega, privrede i poljoprivrede, odnosno realnog sektora, ali je urađeni posao, u okvirima mogućeg, ocijenio zadovoljavajućim.

"U odnosu na vlade u okruženju, ništa to nije ni bolje ni gore. Krećemo se ka sigurnoj održivosti", poručio je Čubrilović.

O nabavci 2.500 automatskih pušaka za MUP Republike Srpske, Čubrilović je rekao da je to samo opremanje policije za borbu protiv terorizma, a po ugledu na druge policijske jedinice iz okruženja.

Čubrilović, koji je zamjenik predsjednika DNS-a, kaže da u koaliciji uvijek postoji problemi, ali se uvijek nađe i kompromisno rješenje, jer je politika skup kompromisa. "Nismo istomišljenici, jer da jesmo, bili bismo ista partija", rekao je Čubrilović za portal "Vijesti".

On je istakao da je lako nešto razvaliti, ali treba to graditi.

Na pitanje da li su koalicioni odnosi ugroženi određenim potezima koji se tiču rudnika "Ljubija", ali i kandidaturama za predstojeće izbore, on je rekao da pojedinačne situacije ne bi vezao za koaliciju koja je trenutno na vlasti u Republici Srpskoj.

"Ova koalicija u Republici Srpskoj starija je od svih pojedinačnih problema i traje gotovo 20 godina. Iste stranke bile su i na vlasti i u opoziciji, posebno kada je riječ o DNS-u i SNSD-u", napomenuo je on.

Čubrilović je podsjetio da je DNS formirao platformu sa kojom će ući u pregovore sa potencijalnim saradnicima u koaliciji za predstojeće izbore.

"Sa onim sa kojim najviše približimo stavove i postignemo dogovor, sa tim će se ići na izbore. Ništa ne mogu prejudicirati", istakao je on, ne isključujući mogućnost razgovora sa opozicijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana