Čubrilović: Što prije formirati Savjet ministara

Srna
Čubrilović: Što prije formirati Savjet ministara

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je neophodno što prije formirati Savjet ministara u skladu sa rezultatima prošlogodišnjih izbora.

Čubrilović je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim u Banjaluci naglasio da svako dalje prolongiranje nema nikakvo valjano opravdanje i da predstavlja grubo negiranje demokratske volje građana.

Čubrilović i Ivancov konstatovali su da je uspostavljena veoma dobra saradnja Republike Srpske i ruskih oblasti, posebno ističući uspješno ostvarenu saradnju sa Gubernijom Sankt Peterburg, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Ivancov je Čubriloviću prenio poziv predsjednika Savjeta federacije ruskog parlamenta Valentine Matvijenko da u narednom periodu posjeti Federalnu skupštinu Rusije s ciljem jačanja uspostavljenih dobrih odnosa i unapređenja međuparlamentarne saradnje.

Čubrilović je zahvalio za poziv i izrazio uvjerenje da će uzvratna posjeta doprinijeti boljoj saradnji i učvršćivanju prijateljskih odnosa Ruske Federacije i Republike Srpske, posebno u oblasti kulture, nauke i obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana