Čubrilović: Srpska stabilniji dio BiH

Srna
Čubrilović: Srpska stabilniji dio BiH

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je tokom razgovora sa ambasadorom Italije u BiH Ruđerom Korijasom da je Srpska stabilniji dio BiH, što je pokazala i blagovremenim konstitusisanjem svih organa i institucija, koji nesmetano funkcionišu i uspješno obavljaju svoje obaveze.

Čubrilović rekao je da je Narodna skupština Srpske opredijeljena za ispunjavanje obaveza na putu evropskih integracija i provođenje reformi, uz puno uvažavanje zagarantovanih nadležnosti Republike Srpske, kao ravnopravnog entiteta u BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika parlamenta Srpske.

Tokom susreta bilo je riječi o značaju zajedničke borbe protiv terorizma kao globalnog problema, pri čemu je posebno istaknuta potreba sinhronizovanog rada svih bezbjednosnih službi u Srpskoj, BiH i regionu, gdje postoje potencijalne opasnosti od radikalnog islamskog terorizma, što potvrđuje i nedavni teroristički čin u Zvorniku.

Čubrilović je nedavni teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen jedan policijac, a dva su teško ranjena, ocijenio direktnim napadom na institucije Srpske, poručivši da je potrebno učiniti maksimalne napore da se na vrijeme otkriju i spriječe terorističke aktivnosti.

On je rekao da institucije Srpske aktivno, sistematično i kontinuirano rade da bi zaštitile građane i imovinu od potencijalnih terorističkih napada i zatražio pomoć Italije u borbi protiv svih oblika terorizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana