Čubrilović: Srpska neće dozvoliti realizaciju Izetbegovićevih ideja

Srna
Čubrilović: Srpska neće dozvoliti realizaciju Izetbegovićevih ideja

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da Srpska nikada neće dozvoliti da se realizuju ideje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na način kako je on to predstavio u svojim posljednjim izjavama.

Čubrilović je naglasio da se Izetbegovićeve posljednje izjave o Kosovu i Republici Srpskoj mogu posmatrati iz različitih uglova, te da one mogu biti i poruka njegovim pristalicama, jer očigledno da SDA, čiji je on predsjednik, ima unutrašnjih problema.


On je rekao da se zna domet njegovih izjava, jer Izetbegović sam ne može da donese bilo kakvu odluku koja će značiti stav BiH.

"Republika Srpska nikada neće dozvoliti da se njegove ideje realizuju na način kako je on to predstavio u posljednjim izjavama", poručio je Čubrilović.

On vjeruje da su te izjave "više poruka njegovim glasačima, nego što one imaju bilo kakav veći značaj za BiH".

Govoreći o reagovanjima predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, Čubrilović je rekao da su ti predstavnici izabrani od naroda i da oni sami treba da odluče kako će djelovati nakon ovih izjava.

"Mislim da bi bilo neumjesno da na bilo koji način srpski predstavnici daju podršku Izetbegoviću", rekao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana