Čubrilović: Sjednica NS RS će biti nastavljena kada se steknu uslovi

Nezavisne.com foto: V. Tripić
Čubrilović: Sjednica NS RS će biti nastavljena kada se steknu uslovi

Banjaluka - Nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koji je bio zakazan za danas u 12 časova, prolongiran je jer nisu stečeni uslovi za njeno održavanje.

Na sjednici Kolegijuma NS RS, koja je održana danas, većina je odbila da vrati revizorski izvještaj na dnevni red i predložila da se to raspravi na sjednici za dvije sedmice.

Poslanici opozicije su negodovali zbog toga te su izašli u dvoranu i stali iza skupštinske govornice.

Podsjetimo, oni su ultimativno tražili da revizorski izvještaji budu razmatrani u nastavku 21. redovne sjednice parlamenta.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS, rekao je da je skupština demokratsko tijelo i da svi mogu da iznesu iznesu svoj stav bez ikavih posljedica, ali i da je RS iznad pozicije i opozicije.

“Skupštinske odluke se svugdje donose skupštinskom većinom, ni u jednom parlamentu manjina ne odlučuje šta će da radi većina”, rekao je Čubrilović dodajući da nije vjerovao da će se naći u takvoj situaciji.

On je kazao da će sjednica skupštine biti nastavljena kada se omoguće uslovi za to, a to neće biti danas.

"Oni koji žele normalno da rade, biće obavješteni o nastavku sjednice", dodao je Čubrilović. On je naglasio da nad poslanicima niko neće primjenjivati silu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana