Чубриловић: Сједница НС РС ће бити настављена када се стекну услови

Nezavisne.com фото: В. Трипић
Чубриловић: Сједница НС РС ће бити настављена када се стекну услови

Бањалука - Наставак сједнице Народне скупштине Републике Српске, који је био заказан за данас у 12 часова, пролонгиран је јер нису стечени услови за њено одржавање.

На сједници Колегијума НС РС, која је одржана данас, већина је одбила да врати ревизорски извјештај на дневни ред и предложила да се то расправи на сједници за двије седмице.

Посланици опозиције су негодовали због тога те су изашли у дворану и стали иза скупштинске говорнице.

Подсјетимо, они су ултимативно тражили да ревизорски извјештаји буду разматрани у наставку 21. редовне сједнице парламента.

Недељко Чубриловић, предсједник НС РС, рекао је да је скупштина демократско тијело и да сви могу да изнесу изнесу свој став без икавих посљедица, али и да је РС изнад позиције и опозиције.

“Скупштинске одлуке се свугдје доносе скупштинском већином, ни у једном парламенту мањина не одлучује шта ће да ради већина”, рекао је Чубриловић додајући да није вјеровао да ће се наћи у таквој ситуацији.

Он је казао да ће сједница скупштине бити настављена када се омогуће услови за то, а то неће бити данас.

"Они који желе нормално да раде, биће обавјештени о наставку сједнице", додао је Чубриловић. Он је нагласио да над посланицима нико неће примјењивати силу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана