Čubrilović: Rješenja za probleme tražiti unutar institucija

Srna
Čubrilović: Rješenja za probleme tražiti unutar institucija

Sarajevo - Rješenja za probleme u BiH moraju se tražiti unutar institucija ove zemlje, izjavio danas u Sarajevu predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović nakon sastanka sa delegacijom Komiteta za međunarodne poslove Doma lordova Parlamenta Velike Britanije.

"Bilo je dosta pitanja lordova iz kojih se vidi da postoji još mnogo nerazumijevanja međunarodne zajednice o situaciji u BiH. Tražili smo da se sva rješenja traže unutar institucija, a ne da se očekuje da će neko sa strane ponuditi rješenja za sva otvorena pitanja u BiH", rekao je Čubrilović.


On je istakao da je bio vrlo konstruktivan sastanak sa delegacijom Komiteta za međunarodne poslove Doma lordova Parlamenta Velike Britanije, na kojem su bili i predstavnici Kluba Srba u Domu naroda i članova Kluba poslanika SNSD-a u Predstavnikom domu parlamenta BiH.

"Upoznali smo ih o našem viđenju. Znamo da će se sastati sa različitim grupacijama i čuti različite stavove. Nadam se da je ovaj sastanak i za njih a i za nas bio koristan", dodao je Čubrilović.

On je izrazio nadu i da će članovi Komiteta za međunarodne poslove Doma lordova Parlamenta Velike Britanije iz BiH otići sa dovoljno informacija iz kojih će biti u prilici da izvuku ispravne zaključke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana