Чубриловић: Рјешења за проблеме тражити унутар институција

Срна
Чубриловић: Рјешења за проблеме тражити унутар институција

Сарајево - Рјешења за проблеме у БиХ морају се тражити унутар институција ове земље, изјавио данас у Сарајеву предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић након састанка са делегацијом Комитета за међународне послове Дома лордова Парламента Велике Британије.

"Било је доста питања лордова из којих се види да постоји још много неразумијевања међународне заједнице о ситуацији у БиХ. Тражили смо да се сва рјешења траже унутар институција, а не да се очекује да ће неко са стране понудити рјешења за сва отворена питања у БиХ", рекао је Чубриловић.


Он је истакао да је био врло конструктиван састанак са делегацијом Комитета за међународне послове Дома лордова Парламента Велике Британије, на којем су били и представници Клуба Срба у Дому народа и чланова Клуба посланика СНСД-а у Представником дому парламента БиХ.

"Упознали смо их о нашем виђењу. Знамо да ће се састати са различитим групацијама и чути различите ставове. Надам се да је овај састанак и за њих а и за нас био користан", додао је Чубриловић.

Он је изразио наду и да ће чланови Комитета за међународне послове Дома лордова Парламента Велике Британије из БиХ отићи са довољно информација из којих ће бити у прилици да извуку исправне закључке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана