Чубриловић: Подржати пројекте афирмације српског језика и ћирилице

Срна
Чубриловић: Подржати пројекте афирмације српског језика и ћирилице

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић позвао је надлежне институције да подрже пројекте Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ “Просвјета” који су усмјерени на просвјећивање, описмењавање и афирмацију српског језика и ћирилице.

Чубриловић је поздравио активности овог друштва, те истакао да је неопходно на демократски и легалан начин дефинисати унутрашње односе у организацији “Просвјете”.

Он је на данашњем састанку у Бањалуци са представницима СПКД “Просвјета” Душаном Јовановићем, Јеленком Бојићем и Слободаном Наградићем разговарао о значају овог друштва, раду и активностима на афирмацији српске културе, језика и писма, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Представници СПКД “Просвјета” упознали су Чубриловића о статусу и положају овог друштва које наставља традицију “Просвјете” основане 1902. године у Сарајеву и која, уз одређене прекиде, и данас активно ради на просвјећивању народа и реализује културне, научне, хуманитарне и друге активности од општег значаја.

Предсједник бањалучког Градског одбора СПКД “Просвјета” Јеленко Бојић истакао је значај издавачке дјелатности “Просвјете” и њен допринос богаћењу културног живота Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана